Monday, September 21, 2009

Aidilfitri 1430 Hijrah

Aidilfitri 1430H

::: 1 Syawal 1430 Hijrah, hari yg ditunggu2 muncul jua, Selamat Hari Raya buat semua rakan2
::: bloggers semoga bergembira di hari raya tahun ini.. Alhamdulillah aku dah pun sampai di KL
::: menyambut lebaran dgn famili & sanak saudara.. cuma tahun nih aku rasa taklah semeriah
::: tahun2 yg lalu: cousins aku byk dah kahwin [hehehe?] masing2 beraya rumah mertua; ada
::: jugak yg baru dpt baby, jadi mereka tak boleh jalan beraya jauh2; ramai anak2 buah dahpun
::: besar, masing2 beraya di rumah kawan2; malam raya pula takbir rumah ke rumah, byk yg
::: tak buat open house; duit claim pi Langkawi hari tuh pun masih belum dpt2 lagi; bonus pun
::: takder! [ekekeke] tuh yg recycle baju melayu tuh [hehe].. Yg seronoknyer ialah dpt jumpa
::: ibubapa, adik-beradik, anak2 buah yg comel & cousins yg keje dlm bidang yg sama.. mcm2
::: story kitaorg borak walaupun sekejap ajer berjumpa [sbb nak pi beraya rumah lain pulak]..
::: Ada gak shopping complex baru dibuka di area rumah aku, seronok plak shopping [haha]..
::: Insya-Allah, raya ke-3 nanti aku balik kampung di Melaka pula.. enjoy raya guys!!!
~ Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf zahir batin

18 comments:

  1. Selamat Hari Raya jugak buat Bro Zul ‘n Family, الحمدلله selamat sampai jugak bro ke destinasi yg dituju/bakal dituju. [uhu~] ramai cousins yg dah kahwin ek, Bro Zul bila pulak? [kekekek] jgn lupe jempot nnti. Lebaran tahon ni pon bg saya sederhana tetapi meriaaah.. sebagaimana bro dpt beraya dgn parents, siblings & anak2 buah, hal yg sama gak la saya rasakan di Aidilfitri kalini. Kat kampong ni xde shopping mall bro, jadi mmg xde choice la nk shopping2 nih... kedai runcit ada la [hahahaha]. Semoga persahabatan (di alam maya) kita berpanjangan sampai bila2 dan semoga kita dpt bertemu bagi mengeratkan lagi صلة الرحيم sesama kita & rakan2 bloggers yg lain.

    ReplyDelete
  2. wah2...beraya di KL~ heheh..sama ja suasana kalo ada orng tersayang dikeliling kannn??/

    salam aidilfitri buat bro zul n keluarga~ jgn lupa puasa sunat syawal nnti

    ReplyDelete
  3. salam aidilfitri maaf zahir bathin dr me dikejauhanns wat abang zul ittewww..

    ReplyDelete
  4. hampir seme daerah kat pahang bro dah hafal ek, slalu turun pahang ke... tapi sayang r bro, telahan bro x mengenaaaaaaa.... [uhu~]

    ni pahang dekat area ngan hutan hujan khatulistiwa [@ jerantut]... uhu~ mmg agak terperosok r skit tempatnyer tp tempt nye mmng sentiasa fresh ngan udara yg kita maklum...

    dah lama saya x turon JB since abis blajar tempohari... bila la agaknya dpt turon ke sana lagik yerk... umah bro JB kat mana? skudai, bbu, kg melayu majidee...

    naik pelamin? [uhu~] klu ada pelaminnyer la yerk.. no hal la bro, saya siap reserve lagi seat tok bro dpan ngan meja makan utama pengantin... klu x pon jadi best man saya ok gak.. [uhu~] insya-ALLAH tp bro wajib datang.... amcam.... hahahaha

    selamat berhari raya @ melaka... bro zul kirim salam kat family 'n friend serta x lupa tok gf bro heheheheh....

    ReplyDelete
  5. Raya kat mana2 pun meriah kalau ada family tersayang... I am back to Kl already today...

    ReplyDelete
  6. Selamat hari raya Zul..wah ade rumah baru juga dia..tak taww pun...gempak2 lah gambar kat sini..zul lagi lah mcm pro,,editing pun menawan..you have very nice eyes, keep up the good job!

    Kullu am waantum bikhair:)

    ReplyDelete
  7. Salam Hari Lebaran. First time, Saya terbeRaya di KL juga tahun ni :)

    ReplyDelete
  8. salam.
    selamat hari raya.

    yep..tema tahun ni hijau..tapi sy dan emak sy agak lari sket tone warnanya. peace.

    oh, kerja di jb?
    jemputla ke rumah bila dh balik jb nanti.
    30hb baru saya resume keje ..hehe...c.u.t.i

    btw, nice page lah.
    suke saya dengan segala tompok2 hiasan di page ni. orang lidi pun comel gak.

    ReplyDelete
  9. salam..
    wah, tak sangka maseh ingat sy.
    lama x dgr cite.hehe.
    slamat hari raya..!
    foto maken mantap!
    keep it up..

    ReplyDelete
  10. selamat hari rayaaaa~ maaf zahir dan batin.. nnt saya bg undangan open house raya eh..

    ReplyDelete
  11. Salam sahabatku
    Selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir & batin
    Semoga lebaran ini lebih bermakna buat sdr zul & family

    ReplyDelete
  12. selamat ari raye...

    ek da balik ke kampung..ek bandar..

    ~eleh2 misteri laa kununyee foto dia tu huhhu~

    ReplyDelete
  13. sampai bilakah wajah mu itu harus ditutup bro, kuranglah serinya seketika...
    apapun mintak maap bro kalau ada terkasar bahasa sepanjang daku menulis komen di blog ini. harap bro riang di syawal...

    Entryku kali ini

    Kampong halaman menggamit mesra
    Buat perantau yang jiwa tersiksa
    Kenangan Syawal masih terasa
    Meriah suasana gembira senantiasa

    ReplyDelete
  14. Aik .... gambor hari raya pun kena sensored?
    Selamat Syawal la bro .... lama dah aku tak datang sini.
    Ada sihat? Moga terus sihat dan gumbira!

    ReplyDelete

Although every comment is appreciated, due to time limitations I might not be able to respond to everyone. All spam comments will be deleted. Terima kasih!